FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Den 12 april fick vi äntligen besök av mormor och morfar. Jag åkte själv in till stan och passade på att åka förbi stallet och göra ärenden innan jag plockade upp dem vid båten. Totta och myran var kvar hemma. Väl hemma blev vi välkomnade av en överlycklig hund och pappan med lilla dottern på armen hälsade välkommen på trappen. Så härligt för morföräldrarna att få se det lilla underverket på riktigt. Efter en liten rundtur i kåken så vi fick visa allt nytt som hänt sen sist de var här (julen 2019) så sjönk vi ner i soffan och de fick bekanta sig lite med myran.

Vi hade sedan en trevlig vecka med god mat och dryck, utflykt till Blå lagunen med medhavd fika i vårens första värmande strålar (även om det blåste lite kallt), tur till Slite med promenad från stranden längs strandbyn och tillbaka genom “staden” samt en tur till Visby för lite stallsysslor, handel och fika på Ica Maxi. I dessa tider fick vi dock sitta vid varsitt bord och äta våra räkmackor. Blev också några promenader hemikring samt lite trädgårdsskötsel.

     

Vi hade bestämt att jag skulle följa med tillbaka till Gnesta och hälsa på där några dagar med myran, på så vis kunde mina föräldrar få skjuts hem från båten och slapp ta tåg osv och Totta kunde få en ostörd jobbvecka för att komma igång med en ny spel-app som han funderat länge på. Dagen innan vi skulle åka kom dock det tragiska beskedet om Kjelles bortgång som fick oss alla lite ur balans. Tänkte först om Totta då också skulle följa med för att kunna åka så fort som möjligt till sin mor men de kom överens om att han skulle stanna hemma ett par dagar och komma lite senare så han stannade medan jag följde med mina föräldrar som bestämt. Vi åkte med morgonbåten och hade bokat hytt så vi skulle kunna hålla oss så isolerade som möjligt och det funkade hur bra som helst. Vi hade med oss pizza till frukost och kaffetermos så vi kunde fika. Resan gick bra och lilltjejen skötte sig exemplariskt på sin första resa från ön.

Jag fick en trevlig vecka på fastlandet och myran fortsatte att vara helt underbar. Hon sov gott på nätterna i sitt näste intill mig i bäddsoffan och vaknade samma tid varje dag (runt 6.30). På dagarna låg hon mycket på en filt på golvet och tjoade högljutt. Vi hade fått låna en vagn och barnstol av min bror med fru som de har till hennes barnbarn så jag slapp ta med det. De användes flitigt dagligen då jag och mamma gick långa promenader runt Gnesta och stolen satt hon i vid varje måltid. En dag kom även bror med fru förbi och tog en promenad med oss så de också fick träffa lilla systerdottern.

   

Inte en enda bajsblöja hade vi på hela veckan men myran bajsade inte heller på flera dagar troligen pga att hon hade börjat äta mer riktig mat. Men när det väl kom så kom det i pottan eller toaletten.

På fredagen åkte jag och myran upp till Strängnäs för att träffa farmor/svärmor, då hon ännu inte hunnit ta någon vaccinspruta så höll vi avstånd även fast hon verkligen skulle ha behövt en kram nu i sorgen. Trots avsaknaden av farfar/svärfar så var det trevligt att träffas och att farmor fick se sitt lilla barnbarn på riktigt. Jag var dock orolig för att hon skulle få träffa en ledsen liten myra då hon började gråta under färden och var riktigt ledsen tills hon slutligen somnade av utmattning precis innan vi kom fram. När hon sedan vaknade var hon på ett glatt humör och var en sån nöjd och rar liten tjej. Farmor var imponerad över hur snäll hon var då jag kunde lägga henne på en filt på golvet och där låg hon lugnt och underhöll sig själv medan vi åt lunch. När jag sedan satte henne i babyskyddet när vi skulle åka hem somnade hon nöjt och sov sedan hela vägen tillbaka till Gnesta.

Efter en vecka på fastlandet åkte jag och myran hem till ön igen. Denna ensamma resa gick också galant men denna gången GICK jag ombord på båten då vi kände att det var smartast att lämna bilen i Nynäshamn (hittade en gratis parkering) då Totta skulle komma dagen efter och hämta den så slapp vi betala för bil fram och tillbaka. Det gick bra men det var lite tungt att bära babyskyddet så nästa gång tar jag sele eller sjal istället och lämnar skyddet i bilen. Jag är glad att jag bokade hytt även denna gång för lillan glädjetjöt en del och även om det är charmigt så är det skönt att slippa störa andra.

Hemma fick vi en kväll och natt med pappa innan han åkte till sin mor så då fick vi prova på att vara helt själva hemma med djuren i några dagar och eftersom det inte hunnit bli så varmt var jag ju tvungen att elda dagligen för att få värme men det gick smidigt då jag passade på när skruttan sov. Lagade även en första sats barnmat- Linsgryta. Den uppskattads av både myran och av mig så jag åt själv en portion innan jag fryste in resten i bebisportioner. På torsdagen vände sig myran från rygg till mage för första gången på egen hand och under dagen gjorde hon det flera gånger när jag la ner henne.

Jag arbetade en hel del ute i trädgården med att beskära buskar och träd och rensa sly, med myran i vagnen. På lördagen hade jag utsläpp och morgonfodring av hästar ute i stallet kl 7 och sedan lunch av desamma vid 12 så jag gick upp i tid och packade in lillan i bilen. Som tur var somnade hon och sov medan jag gjorde mina stallsysslor. Efter morgonpasset åkte vi och hälsade på Elin och tog en fika med henne i väntan på att hästarna skulle ha lunch. Så trevligt och hon uppskattade massor att få mysa med bebis såklart. Lunchpasset gick också hur lätt som helst då myran somnade så fort hon kom in i bilen. Det var två nyttiga veckor för mig då jag först fick prova på att resa själv med bebis och sova borta med henne för att sen klara oss själva på hemmaplan med alla sysslor och allt gick över förväntan men det var härligt att få hem maken/pappan igen.

1 svara
  1. Birgitta
    Birgitta says:

    Så mysigt att få se nya bilder på lilla Myran igen. Kände idag att jag hade lite Myra-abstinens, innan ditt meddelande om nytt inlägg kom. Hon är en riktig solskensbebis. Hoppas vi hinner ses nåt till midsommar. Kramar till er alla,

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *