FÖRRA INLÄGGET      

Vid Kristi himmelsfärds dag (13 maj) packade vi väskor, barnvagn, katter och ungar (alla tre tjejerna) in i bilen och for till fastlandet igen. Katterna fick åka i släpet vi fått låna. Två och en halv vecka väntade för oss uppe hos farmor på Fogdö, Strängnäs. Stortjejerna skulle dock bara stanna i tre dagar. Hund och häst hade vi löst “barnvakt” åt och grannen/hyresvärden hjälpte oss med att se efter akvarieindivider och växter.

Under helgen fokuserade vi mest på umgänge medan tjejerna var kvar. På söndagen skjutsade Totta dem till Älvsjö där de hoppade på tåget till Nynäshamn. Denna dag blev myran också 7 månader och just på sjumånadersdagen så lärde hon sig något nytt. Under tiden Totta var iväg så insåg hon att hon kunde rulla runt. Hon hade fått gamla sovsäcksfiltar att ligga på på golvet och på dem rullade hon fram och tillbaka. Så fort hon placerades på rygg på filten vände hon sig och detta roade henne länge. Hon insåg också snabbt att hon på detta sätt kunde förflytta sig.

När Totta var tillbaka ställde vi om till “fixarläge”, nu skulle förråden gås igenom, det skulle rensas och städas. Katterna bodde första dagarna i gäststugan, sedan fick de flytta över till den andra förrådsstugan när vi tömt den på saker. Släpet fylldes med skrot och gäststugan med sådant som skulle sparas och tas med till ön.

Den 19 maj fyllde farmor år, kändes härligt att kunna få vara på plats och fira henne för en gångs skull och speciellt detta år. Jag bakade en trevlig tårta dagen till ära.

Passande nog så hittade farmor en bordshängd barnstol på en köp- och säljsida som såldes bara 10 min bort så vi högg till på den. Vi hade pratat om att en sådan stol skulle vara bra att ha just till resor och den kom ju verkligen lägligt nu när vi saknade en barnstol hos farmor. 50 kr var den mer än värd.

En dag fick vi besök av Tottas bror Roger som hjälpte till att gå igenom lite saker. Flera vändor till skroten blev det. Efter en veckas arbete tog vi ledigt och åkte till Gnesta för att hälsa på mina föräldrar. Besöket började dock med en väldigt ledsen Myra. Vi vet inte om det berodde på täppt näsa, för abrupt uppvaknande, ny miljö och nya människor eller en blandning av allt. Men efter lite tröstande och tutte i sovrummet somnade hon och vaknade sedan på ett gladare humör. Hon var dock inte sitt vanliga superglada jag men hon roades mycket av morfar. Han var spännande att titta på.

Tillbaka i Strängnäs fortsatte röjningen så mycket vi kunde. Vi turades om att passa bebis eller jobbade båda medan hon sov. Återigen imponerades jag över hur fantastisk hon är och att vi kunde få så mycket gjort trots att vi har en liten bebis.

Dagen innan vi åkte hem var det mors dag och just detta år var den ju mer speciell än någonsin för mig då det ju var min första som mamma. Så jag var ju extra glad att den kunde firas först med farmor och sedan med mormor då vi hade bestämt träff med mina föräldrar i Mariefred. Vi tog en promenad runt slottet och vidare till hamnen där vi satte oss och åt en glass innan vi promenerade vidare och tillbaka mot bilarna. Lillan sov mest i vagnen under tiden men vaknade på parkeringen så hon iaf kunde hälsa på mormor och morfar innan vi åkte åt varsitt håll.

Sista dagen handlade det om att packa, städa iordning och förbereda för framtida mäklarfotografering och visning. Släpet packades med allt som skulle med till ön, jag gjorde iordning en stor bur av kompostgaller för katterna att vara i under resan, vi klippte gräsmattan, städade iordning övervåningen och gäststugan så de var fotoredo och sanerade andra stugan efter katterna. Vi var nöjda med vårt arbete och kunde lämna farmor lättade över att det som behövdes göras blev gjort.

FÖRRA INLÄGGET      
1 svara
  1. Bibbi
    Bibbi says:

    Ja,ni var fantastiska båda två. Vilket jobb ni lade ner på allt. Önskar att alla hade så duktiga barn och sonhustrun.Solstrålen lyfte upp dagarna.Messi jätterädd första dagen För solstrålen,sen överöste hon med pussar.Tack för allt!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *