FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Grattis lilla Myra på månadsdagen! Ja nu är det bara en månad kvar till halvåret. Jag har redan varit “ledig” i över sju månader och jäklar vad fort tiden går. Har sagt att jag kan hoppa in som vikarie på timme vid behov från 1a maj och köra så fram till hösten i vilket fall. De kommer ha en semestervikarie som vanligt så jag kommer ju bara hoppa in vid sjukdom och extra ledighet. Det blir nog alldeles lagom för jag trivs jäkligt bra med att vara mammaledig.

Vi var vid BVC igår och det fanns som vanligt ingenting att anmärka på. Myran följer kurvan, ligger strax under medel på vikt och längd medan huvudomfånget ligger strax över. Vikten är nu 6480 g vilket innebär att hon nu väger lika mycket som TVÅ nyfödingar på 3,2 kg. Längden är 15 cm mer än när hon föddes, 63 cm alltså. Jag har redan svårt att föreställa mig hur liten hon var och bilderna på henne då känns som en annan bebis. På BVC var det även dags för dos två av vaccinsprutorna hon fick vid 3 månader och det var ingen större skillnad mot förra gången. Hon grät i 4 sekunder och sen var allt lugnt. Helt otroligt att hon inte berörs mer av sprutorna. Dels så borde man ju bli skrämd av smärtan när man känner sticken och sen gör det ju lite ont efteråt men hon verkar föredra att vara glad. Fick inga biverkningar heller annat än möjligtvis en aning förhöjd kroppstemperatur på kvällen.

På tal om biverkningar så har jag nu tagit första vaccinsprutan för Covid 19 då jag jobbar inom vården. På kvällen började jag känna av biverkningar i form av sjukdomskänsla och frossa samt huvudvärk som höll i sig under natten och dagen efter. Kände mig sen bättre framåt kvällen. Fick Astra Zenecas vaccin så nu hoppas jag bara att jag klarar mig från senare biverkningar och att jag kan ta nästa spruta när det väl är dags för den i maj. Mina föräldrar har också tagit första sprutan (Pfizer) och snart även andra så förhoppningsvis kommer de hit snart. Vi längtar så efter att få visa upp deras lilla barnbarn för dem och naturligtvis väntar vi även på farmor och farfar som dock inte fått någon spruta än. Vi har haft funderingar på om vi själva skulle våga oss iväg till fastlandet men för tillfället så kan vi inte lämna huset då vi ännu måste elda i pannan varje dag för att det inte ska bli för kallt och om vi är borta över en hel helg i dagsläget så lär vi komma hem till 10-12 grader inomhus endast.

Vi har varit mer vid stallet nu då en av mina medryttare slutat och häromdagen red jag för första gången sen i somras. Totta och Kinza följde med på turen med bebis i vagnen. Det regnade och var rätt trist väder när vi kom till stallet men sen sprack det upp och blev riktigt mysigt, lagom till promenaden. Sedan fick myran sitta på Jabba för första gången. Denna gången var hon för ovanlighets skull vaken när vi var i stallet. Ska försöka hitta någon som kan rida och ta hand om Jabba åtminstone en dag i veckan så kan jag själv ha en dag. Det är ju bra om jag kommer igång med ridningen igen.

I förrgår lyckades myran vända sig från mage till rygg. Det bara hände utan att hon ens försökte men hon har inte gjort om det därefter. Så hon kan om hon vill. Det är bara det att hon inte har insett att hon vill ännu. Att ligga på mage är inte lika jobbigt heller för nu kan hon stötta sig på armbågarna så hon kommer upp med huvudet.

Pottningen går bättre och bättre. Nu rutinpottar jag vid varje blöjbyte i stort sett och jag är snabb att ta henne till pottan efter sömn/mat/när jag tror att det är dags. Oftast bajsar hon i pottan inom ett par minuter och vissa dagar blir det inte en endaste bajsblöja och även kissblöjorna minskar. Nu tycker jag att pottan funkar att sitta på även om hon ännu är lite liten för den och det är även enklare att se resultatet i den än på toan. Har fixat ett gäng nya vikblöjor som jag klippte ut från ett påslakan som kom med från dödsboet vi tömde härom veckan. De är mina nya favoriter då de är mjuka och en aning stretchiga vilket gör det lättare att få dem att sitta tätt runt låren. De är även fina att se på. Har även börjat klippa ut små lappar från en fleecefilt att ha som torrskikt i blöjorna. Funkar verkligen super då det känns helt torrt mot rumpan. Jag tycker nästan att de funkar bättre än de andra torrskikten jag har.


Hennes frisyr är ännu inget man direkt vill hänga i julgranen men hennes längsta hårstrå är faktiskt hela 8 cm långt så de strån som inte fallit av sedan födseln har uppenbarligen vuxit på rätt bra. Nu väntar vi bara på att hennes nya hårstrån ska göra de gamla sällskap och bilda något som man skulle kunna börja kalla för frisyr.