FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Nu är våren på väg. Plötsligt var all snö borta, trodde det skulle ta tid att smälta med tanke på mängden men den försvann ju nästan på en dag och så fort solen nådde marken så började även blommor titta upp. Går ju tom fortare än Myran växer.

Förra veckan hade vi fikabesök av en bekant från fastlandet som ville ta sig en titt på underverket och se hur vi bodde. Han skulle på begravning då hans moster som bodde på ett äldreboende i stan hade gått bort. Han hörde av sig till oss för att se om vi ville ha hennes matbord samt en byrå och lite andra saker. Sedan fick vi förfrågan om vi ville hjälpa honom att rensa ut det som var kvar samt städa så kunde vi tjäna en slant istället för att han skulle anlita städfirma så vi slog till på det. Samtidigt fick vi även ett erbjudande från vännen Elin att hon gärna var barnvakt någon gång så vi tog vara på det erbjudandet direkt så i lördags lämnade vi Myran till henne medan vi tog hästtransporten till äldreboendet och tömde rummet på möblerna och de saker som fanns kvar. Sedan åkte vi och hämtade en barnstol som jag ropat hem (Stokke Tripp Trapp) för 300kr. Den hade även babyset så att vi kan använda den från nu och fram tills hon kan sitta på vanlig stol.

Hämtade en sovande Myra hos Elin. Även fast jag visste att det inte skulle vara några problem så kändes det ändå konstigt att lämna bort henne. För tänk om hon inte alls skulle vara lika lätt att ha att göra med som vi är vana vid, kanske skulle hon känna att vi inte var där eller att hon var på annan plats, tänk om hon skulle kräkas mer än vanligt osv. Men det hade gått jättebra. De hade gått på promenad med barnvagnen, busat och gosat. Hon hade fått ersättning och somnade sen som en stock i Elins famn. Efter det åkte vi och hämtade Sushi och Lovisa som fick följa med oss hem. Hon har ju nyligen fyllt 18 så vi ville fira henne. Blev en trevlig kväll med Sushi, mello, tårta, bebisbus och krigsspel på varsin dator mot varandra. På söndagen hann vi med våffellunch, utefika och lek med hundarna, mer bebisbus och spel innan vi var tvungna att åka tillbaka till stan för att städa ur rummet på äldreboendet samt lämna Lovisa. Kände först att vi kunde ta med Myran denna gång men insåg att det nog inte vore så bra dels att ta en bebis till äldreboende i dessa tider och dels för att det skulle ta dubbelt så lång tid och mest vara bökigt. Så vi frågade Elin igen som inte hade något emot att umgås ytterligare med henne. Gick skapligt fort att städa och när vi skulle hämta Myran så sov hon återigen i Elins famn. Elins dotter (10 år) hade även kommit hem under tiden och hade uppskattat att vara barnvakt så det ville hon gärna vara igen.

Babypottningen funkar helt ok. Hittade en potta på Kupan i Slite som hon provat med gott resultat men hon sitter ännu rätt dåligt på den så toan funkar bättre. Hon är inte så bra på att signalera men det brukar komma efter att hon sovit eller ätit mitt på dan. Efter frukost så brukar hon ta en liten tupplur och efter det provar jag att sätta henne på toa, har det inte kommit nåt efter 5 min så avbryter vi, sen provar jag igen efter att hon ätit om hon inte somnar för då blir det när hon vaknat.

Jag har även ställt in en gammal DVD/CD-hylla i badrummet bredvid skötbordet som blev en perfekt blöjhylla. Kändes jobbigt att komma ihåg att hämta en ny blöja från garderoben när man skulle byta.

Igår kom det ett paket från mormor med nya strumpor som hon stickat samt en gammal stickad mössa som jag hade när jag var liten och en tröja som både jag och brorsan haft.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *