FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Detta år är ju som ni alla vet ett annorlunda år och man har fått anpassa sig till olika saker och så även till julen. Myrans första jul firades på hemmaplan. För henne blev det som en ganska vanlig dag med soffhäng, blöjbyte, tutte och sömn. Fysiskt var det bara vi tre och djuren men digitalt via Zoom hade vi Tottas föräldrar, mina föräldrar, min bror med fru, Tottas bror med familj samt även tjejerna på besök. Föräldrarna hängde vi med i flera timmar medan resten bara hälsade på lite snabbt. Det funkade bättre och bättre ju längre vi höll på och gjorde ju så att vi kunde träffa flera samtidigt även om ett fysikt möte helt klart är att föredra. Hade ju hellre sett att alla var här liksom. På annandagen hade vi dock besök av bägge tjejerna och kunde fira lilljul med dem som vi brukar.

Under juldagarna hittade Myran sina händer. Först var det högerhanden hon började kunna styra upp till munnen för att slicka på. Ibland var även vänsterhanden där men den verkade hon inte kunna styra medvetet ännu. Nu verkar dock båda händerna styras mer medvetet även om de gör saker av sig själva ibland. Hon har dem mycket uppe i ansiktet och kan på så vis roa sig själv. Har även sett henne gnugga sig i ögonen när hon är trött.

Den sista veckan har hon även fått sin första kärlek i form av ett giraffpipdjur som jag fick med i en låda leksaker som skänktes. Den har stora glittriga ögon som hon älskar att titta in i. Jag höll den över henne i soffan samtidigt som jag tittade på ett timmesprogram på TV och hon låg helt förtrollad under hela programmet. I julkalpp fick hon en bitring av mormor (också i form av en giraff) som hade två svarta prickar till ögon men den är hon nästan lika fascinerad av ändå. Hon uppskattar ögon helt enkelt. Framför allt på giraffer av nån anledning.

Två dagar innan jul var vi på BVC och hon tycks öka ungefär 600g i vikt och 2 cm i längd mellan varje besök så nu ligger hon på 4890g och är 56,5cm lång. Vi upplever att hennes mage har lugnat sig och att hon inte alls har så mycket magknip längre så vi fortsätter med de oljebaserade D-dropparna tills vidare. Kanske fick hon ont av dem men att magen nu har vant sig och även blivit mer tålig eller också har hennes tarmar helt enkelt mognat tillräckligt för att bättre göra sitt jobb.

Vi förundras fortfarande över hur enkel och tillfreds vår bebis kan vara. Hon sover så bra på nätterna och inatt sov hon tex från 12.30 till 07.00 utan avbrott. Efter tutte på morgonkvisten så sov hon sedan vidare bredvid mig i sängen till 10. Det är rätt lyxigt att ha nästan helt normala nätter och även sovmorgnar när man har en liten bebis. Tror inte det är många som får ha det så bra. De senaste två dagarna har vi även haft filmkväll med tjejerna och då låg hon med oss i soffan på en kudde och störde inte filmen ett skvatt. Ibland låg hon vaken och tittade i taket. Ibland höll hon på med sina händer och ibland sov hon en stund. 2.5 timme senare var filmen färdig, vi gick och lade oss allihopa och lilltjejen somnade sött in utan direkta klagomål efter att ha legat och funderat för sig själv en halvtimme som hon brukar.

Tack vare att hon är så enkel så har vi hunnit julpynta och städa i hemmet, lagat egna köttbullar, griljerat skinka, tillverkat julgodis, bakat pepparkakor och förbereda all teknik inför julens digitala sändning. Vi har även tid med både tvätt och disk så om det ändå är stökigt här hemma så kan vi tyvärr inte skylla på henne.

Nu har vi börjat skapa bildgallerier med ännu fler bilder på Myran under “Foton”. Där hamnar både tidigare publicerade med ännu ovisade bilder och det blir en bra överblick över Myrans första tid i livet.

1 svara
  1. Bibbi
    Bibbi says:

    God fortsättning på julen! Så trevligt inlägg med fina bilder på prinsessan av Othem. Skall titta mera senare på nya bilderna. Kram på er alla!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *