FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Våra närmast utvalda har i dagarna fått vårt julkort.

Det är inte första gången som vi lägger tid på att ta foton, redigera och fixa nånting unikt. Exempelvis satte vi ihop detta kortet för nio år sedan.

Där hade vi fotograferat två små porslinstomtar som vi i efterhand hade monterat våra huvuden på mha Photoshop. Bakgrunden bestod av min kära gipskyrka som jag vuxit upp med och fått ärva och i övrigt så placerade vi in små figurer som skulle motsvara hästarna Messer & Jabba, katterna Fluffy & Bacon, vår lilla Kanina samt såklart Lovisa och Linnea som leker i snön. Vi var nyförlovade så våra ringar fanns med också som bälten på våra figurer.

Men det var NIO år sedan. Nio hela år. Det var dags igen nu. Framför allt eftersom det finns en liten bebis i hemmet.

Vi riggade en fotostudio i Neas rum bestående av ett stort, svart lakan som vi hängde i en ställning. Vi tejpade markeringar på golvet så att kameran skulle stå på exakt samma ställe och vara riktad precis mot samma punkt varje gång vi fotograferade. Sen utrustade vi rummet med fyra starka fotolampor och satte igång. Det tog oss 10 dagar från första fotot till sista, en rackarns massa planering samt åtskilliga timmar därefter i Photoshop för att montera det hela. Men till slut blev det klart och vi är jättenöjda med det.

Och om det finns nyfikenhet kring HUR julkortet är skapat så finns här en film som visar en del (men inte allt för då skulle filmen bli väldigt lång). Största utmaningen var nog att få Lovisa att “passa in” då hon inte ens var på plats utan tog bilden på sig själv med sin mobiltelefon och mailade den till oss.

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *