FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Idag är ingen vanlig dag för idag är det myrans tvåmånadersdag, hurra hurra hurra! Dagen till ära har det varit sol och vi har varit ute och satt vinterdäck på Forden. Hittills har vi inte haft något vinterväglag men vi har ändå kört med Saaben istället när vi behövt åka någonstans. Dock fungerar värmen sisådär i den så känns bra att vi fixat Forden då vi ska åka in till stan imorgon. Jag har ett besök till gyn för att ta cellprov och Totta ska på möte.

Dagarna rullar annars på och förra veckan storstädade jag och vi fick upp lite adventsljusstakar och julgardiner. Nu har jag fått till ett bra blöjsystem och tygblöjorna funkar bättre och bättre. Jag tvättar en blöjtvätt var tredje dag men skulle behöva några fler vikisar då det är de som funkar bäst dagtid. Har tagit några gamla kökshanddukar och drygat ut med samt provat med lakan och en bit av en gammal ful gardin. Gardinen var inte så bra men lakanet var ok förutom att fästprylen (Snappi) inte fäster. Får kika på second hand om jag kan hitta några gamla lakan, handdukar eller annat tyg som funkar då det kostar massor om de just säljs som tygblöjor. Har läst att man kan använda gamla t-shirts också.

Den lilla tjejen mår annars bra och växer åt alla håll. Hon verkar få i sig precis det hon ska trots att hon kräks väldigt mycket. Ibland kräks hon direkt efter amning så pass mycket att jag tycker att det inte borde finnas något kvar i magen eller så äter hon mer än hon egentligen får plats med och kräks upp överskottet, svårt att veta. Vi har ju varit väldigt npga med att rapa henne efter varje amning men även om han rapas så kommer det kräks antingen direkt efter eller lite senare. På BVC senast sa hon dock att en del kräks mindre om de inte rapas och att det kan vara väldigt olika så nu har jag provat att låta henne ligga kvar om hon tex somnar efter amningen och faktiskt har det funkat förvånansvärt bra och hon har kräkts mindre. Just nattetid är det jobbigt när hon inte får sova pga att hon kräks rätt som det är och inte jag heller då jag ständigt måste torka på och under henne men de senaste nätterna har jag bara lagt över henne till sin säng utan rapning och har faktiskt inte behövt torka någonting (peppar peppar).

Söt liten tomte på golvet

Hon är fortfarande lika enkel att ha att göra med men vi hade en kväll/natt då vi skulle lägga oss och hon troligen var både för trött och för hungrig så hon tog inte bröstet utan bara skrek och var otröstlig. Då provade vi att ge henne flaska med ersättning istället vilket funkade och då kunde hon övergå till bröstet sen och därefter kunde hon somna mätt och nöjd. Hon fick även ersättning en dag då jag var iväg till Slite för efterbesök hos MVC. Jag hade ammat henne innan jag stack och var bara borta ca två timmar men hon hade vaknat och var hungrig. Annars går amningen väldigt bra, har inte behövt någon salva eller haft något problem med ömmande bröst eller såriga bröstvårtor.

Armarna, som hittills styrts av en annan människa än Myran (kan man tycka) börjar så smått följa hennes instruktioner och när en hand för ovanlighetens skull letar sig ända fram till munnen så blir det en hel del sugande på den. Det verkar som att hon tycker smaken är intressant så jag antar att hon kommer bli en sån unge som stoppar allt till munnen men å andra sidan, såna är ju de flesta.

I söndags hade vi besök av familjen Pettersson och vi fick träffa tillskottet Edwin som föddes den 28/11, en dag innan storebror Oliver fyllde tre år. Så det blev födelsedagsfirande med luciafika 3e advent. Myran fick en söt röd klänning med vita strumpbyxor till vilket var väldigt uppskattat av oss.

Igår kom det dessutom en tidig julklapp från farmor och farfar med posten innehållande en julklänning med tillbehör så nu vet vi vad hon ska ha på julafton och på nyår. Tack så mycket för fina presenter!

Solen sken så då blev det en timme i vagn utomhus i samband med att vi bytte däck på Forden

1 svara
  1. Birgitta
    Birgitta says:

    Hon är ju bara för underbara våran lilla solstråle. Så fin julklapp lilla Myran fått! Tur att jag inte hittat nån julklänning, som jag kollat efter i vår barnbutik. Det hade kanske blivit för mycket. Så trist att vi inte kan få krama Myran och er andra i jul. Vill bara att detta coronaelände ska ta slut. Har bokat test för andra gången, då jag varit extra snorig och yr i huvudet denna vecka. Kanske kan tyckas onödigt, då jag är bättre redan, men vill vara säker på att inte bära på nån smitta, när vi träffar Ronny en stund i jul. Blir lite nojig av minsta symtom, för jag vill ju inte bidra till smittspridning. Hoppas ni håller er friska allihopa. Kram

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *