FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Jag har ju varit med om den här upplevelsen två gånger tidigare men aldrig har jag varit med om att det varit så lätt. Lilla Myran är en dröm att ha att göra med. Visst, hon kan vara gnällig, hon kan ha ont i magen och vara otröstlig, hon kan vara trött och inte uppskatta nånting alls men för det mesta är hon otroligt harmonisk och positivt lagd. Detta i kombination med att Sanna är lugnet själv som aldrig blir frustrerad och som närmast skrattar roat åt Bäbizon när hon är krävande gör ju att vardagen blir väldigt ostressad och enkel.

Present från farbror Roger med familj

Det som förundrar mig mest med lilla tjejen är främst att hon oftast ger oss så lugna nätter. Vi brukar gå och lägga oss kring midnatt och det tar i regel en timme för henne att somna men under den tiden så ligger hon oftast mest och jollrar och stökar lite tills hon självmant sluter ögonen och somnar. Sen vaknar hon 1-2 ggr per natt och vill ha lite mat (eller prutta lite) men hon somnar i regel om och vi behöver inte kliva upp förrän vi känner att vi sovit klart, vilket kan dröja fram till 10-11 under helgerna. Hon är nu sju veckor gammal och ännu har vi inte haft någon helt usel natt.

Verkligen en lyx men vi kanske får igen det när hon blir tre år. Vem vet?

Så vad har hänt sedan senast vi skrev då?

Vi har varit ännu en gång på BVC för lite vägning och mätning. Nu visade vågen på 4290 gram och längden var 54.5cm så nog växer hon så det knakar alltid. Vi passade även på att vaccinera henne för Rotavirus (en slags elak maginfluensa som kan drabba småbarn väldigt hårt). Det var en enkel vaccinering som applicerades via smaskiga droppar direkt i munnen och Myran uppskattade verkligen smaken och ville ha mer. Det hon däremot inte uppskattade lika mycket var den mycket vanliga biverkningen som bestod av att hon blev en aning sjuk och fick bråkig mage någon dag senare. Hon hade verkligen inte sin bästa dag och kväll då men efter en god natts sömn så var hon i det närmaste som vanligt dagen efter.

Hennes bekymmer med bubblig och värkande mage finns dock kvar och även om det är en vanlig åkomma för nyfödda så finns det indikationer på att de vitamindroppar hon blivit ordinerad kan vara inblandade. Tidigare hette de “AD-droppar” men numera har man insett att småbarn redan får tillräckligt med A-vitamin så nu heter de D-droppar endast. Man ger bebisen fem små droppar av en olja som har dessa i sig och läser man på nätet så finns det många föräldrar som upplevt att deras barn fått ont i magen av dem och att det kan vara smart att testa de vattenbaserade dropparna istället, något vi ska försöka skaffa oss inom kort och prova på.

När lilltjejen närmade sig vecka 6 så blev vi väldigt uppmärksamma på när hennes första riktiga leende skulle komma men veckan gick och hur mycket vi än försökte roa henne så kom det inget på beställning. Däremot smällde det till rejält vid vecka 7 så nu levereras stora leenden och tysta skratt flera gånger varje dag. Framför allt vid skötbordet om en av oss sätter sig intill och pratar med henne. Det verkar hon tycka är jätteroligt. Känns härligt att få lite feedback från henne äntligen. Fram tills nyss har kommunikationen varit ganska enkelriktad om man säger så.

Vi har också inhandlat och testat vår nya baksätesspegel som gör att vi kan se Myran utan att vända oss om även från förarplats. Fungerar utmärkt. Vi har också testat den andra (äldre) bilbarnstolen eftersom vi var tvungna att åka till Visby i vår gamla SAAB som inte har ISOFIX-fästen för vår fina stol. Även den fungerade utmärkt så nu vet vi att bägge bilarna är möjliga att använda.

Så nu är hon sju veckor och två dagar gammal. Om 10 dagar fyller hon två månader. Tredubbla den tiden och hon är ett halvår.

Jösses vad tiden går fort.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *