FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Tänkte att det inte skulle ta en hel vecka till nästa inlägg men så insåg jag att det gått ännu en vecka. Vet att jag tjatar om det varje gång men det går så fort att jag inte riktigt hänger med. Jag har ju jagat bebiskläder i mindre storlek då det mesta vi hade var för stort men nu inser jag att det mesta av det minsta börjar bli alldeles för litet och speciellt när tygblöja är på. Vissa kläder har hon inte ens hunnit använda än. Har nu hängt upp hennes kläder som hon kan använda så man får lättare överblick än att de ligger i en låda. Dock är det inte så fint att ha en klädhängare i köket eller vardagsrummet även om det är praktiskt när man behöver byta. Tror jag ska flytta mina kläder från skjutgarderoben i övre hallen så kan jag ha hennes kläder och vissa tygblöjor där istället. Det får bli ett projekt när hon sover.

Så vad har hänt sen sist?

I söndags skulle det grävas en grop för ett träd som ska planteras på Frimis så de frimurare med familj som var intresserade av att hjälpa till skulle få nybakade bullar och kaffe samt lite umgänge med lagom avstånd i trädgården som tack. Så vi anmälde oss och for dit med unge och hund. Myran sov gott i vagnen hela tiden.

Därefter bar det av mot Roma till Peter, Jennifer och Oliver där det fanns en låda kläder till myran som Jennifer fått av en vän. Blev en gofika och lite umgänge där med förstås och myran hade lite vakentid med mestadels gott humör.

Har dock insett att det är svårt att få plats med allt när man ska iväg någonstans och ha med packning, vagn och/ eller fler personer i bilen. Hundens bur tar upp hela bakluckan och bebis tar upp ett säte. Vi fick precis plats med vagnen om vi fällde baksätet bredvid babyskyddet och om jag satt i framsätet. Småväskor kan man trycka in lite var stans. Lådan med kläder som vi fick (flyttkartong) gick precis att pressa in i mitt knä mellan mig och handskfacket när jag dragit bak stolen maximalt. När vi åker till fastlandet i framtiden får det bli utan vagn eller utan hund om någon eller båda tonåringarna ska med.

Tygblöjorna funkar riktigt bra och jag överväger att testa även under natten då vi ändå brukar behöva byta blöja någon gång på natten i samband med amning och då är Lilla lammets formsydda med skal över det enklaste så jag får se till att spara dem till natten och köra vikisar och varianter med inlägg på dagen.

Lilla lammets formsydda.

Alla nätter har inte varit fullt så enkla som sist. Senaste nätterna har hon blivit väldigt pigg efter sista amningen då vi ska lägga oss. Hon verkar ha lagt ett träningspass då eftersom hon springer marathon, cyklar och simmar i luften, får ta och filma nästa gång så ni förstår vad jag menar. Så två nätter sen när hon inte ville somna så tog Totta hand om henne så jag fick sova ostört i 1,5 timme innan hon ville ha tutte vid tvåtiden och efter det lyckades hon somna men vaknade bara efter någon timme då jag provade liggande ammning då jag får ont i ryggen av att sitta med henne i sängen. Det funkade jättebra och eftersom jag tyckte att hon inte fick i sig massa luft så la jag bara över henne i sitt näste igen när hon var klar istället för att ta upp och rapa henne men då kom en jättekräk så hon blev ledsen och jag fick erbjuda andra tutten också. Efter rapning så somnade hon om och sov sedan fram till sju men då var hon för pigg så jag gick upp med henne så Totta fick sova vidare efter nattens bravader. Men efter 40 min så somnade hon om i sitt babyskydd och jag kunde få lite extra sömn på soffan.
Nu inatt hade hon en pigg tid på kvällen och vi väntade in att hon skulle bli lite trött och runt 23.30 började hon visa trötthet och vi gjorde oss i ordning för sängen och gav tutte som vi hoppades att hon skulle somna gott av men tji fick vi. Hon fortsatte att vara pigg och gnällig så Totta fick vanka med henne ett tag utan resultat, vi lät henne snutta finger för det brukar hon bli sömnig av men så fort hon var på väg att somna vaknade hon till pga sina egna uppstötningar eller pruttar. Totta fick tillåtelse att gå och lägga sig en trappa upp i Lovisas rum 01.30. Då varken tutte, finger eller vaggning funkade och jag inte ville störa Linnea så fick jag gå in i förrådsdelen med henne. Efter 02.30 hade hon lugnat sig och jag fick henne att somna i sängen. Därefter sov hon så snällt till 05.30 och lyckades sen somna om efter amning och vi gick upp vid 8.30. Dock vaknade vi vuxna av att brandlarmet började tjuta kl 4, men det slutade av sig själv efter ca 15 sekunder och vi kunde inte hitta orsaken (pannan var inte ens igång).

Nu ska jag sätta igång med garderoben och få lite ordning i kaoset.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *