FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Nu har ännu en vecka gått, det är ju helt sjukt vad fort det går. På måndag fyller hon en månad. Både vi och myran anpassar oss till det nya livet mer och mer. Hon är så duktig på nätterna och sover gott 4 timmar i sträck och vi får runt 8 timmars sömn med ett avbrott för amning i mitten. Vi kommer oftast i säng sent dels för att vi alltid varit kvällsmänniskor och dels för att hon också verkar vara det men eftersom vi inte har någon tid att passa kan vi anpassa morgnarna.

Jag har haft lite problem med vänster bröst då det gjorde jätteont vid amning men jag kom själv fram till att det gjorde mindre ont om hon fick börja med det högra bröstet så mjölken fick rinna till ordentligt i det andra innan hon fick ta det så än så länge funkar det bra utan större bekymmer. Misstänkte att det kunde vara en svampinfektion men tror mer att det är lite mjölkstockning. Det brukar rätta till sig och gör det inte det finns hjälp att få, är dock noga med att båda brösten ammas lika mycket.

I tisdags var det dags igen för läkarundersökning på BVC. Allt såg fint ut och de verkade lite imponerade över hennes styrka i nacken. Vikten var också imponerande då hon hade gått upp 630g på två veckor så nu ligger vikten på 3620g och längden är hela 52 cm, som en genomsnittlig nyföding nu alltså.

Två veckor och 630 gram emellan.

Efter BVC åkte vi vidare till stan för lite shopping. Vi behövde bland annat köpa kraftfoder till hästen, hämta en kasse med begagnade barnkläder som jag ropat in på Facebook, handla på Coop samt hämta ett paket från Finland på posten, som visade sig vara kläder till den lilla prinsessan från min bror Miku med familj. Stort tack!

Myran fick även göra sin affärsdebut genom att följa med oss in på ÖoB. Vi såg till att hålla ordentligt avstånd såklart vilket är rätt enkelt på just ÖoB.


Sedan begav vi oss till stallet för att leverera Jabbas kraftfoder och då lät vi hästen även hälsa lite på sin framtida ryttare.

 

Jag har även börjat lite smått med tygblöjorna. Gjorde ett litet försök tidigare men det läckte lite så jag tänkte att hon ännu var för liten men nu prövade jag en annan variant av blöjorna och det har funkat riktigt bra. Jag kör vikblöja i botten med en skalblöja utanpå. Vikblöjan blir fuktig men skalblöjan känns helt torr. Än så länge kör jag tygblöjor endast dagtid och då vi är hemma. Under natten och om vi ska iväg någonstans så blir det engångs.


Ni har väl förresten inte missat det nya menyalternativet på den här sajten? Det som heter “Krypet-TV”? Klickar man på det så kommer man till en sida där detta visas:

Vi tänkte att det kanske kunde vara lite roligt. Under dygnets ljusa timmar så sänder vi live från en kamera som sitter på vår fasad. Övrigt tid så sänder vi istället en massa små filmer här. Vaknar ni mitt i natten och behöver lite underhållning så är det därmed bara att hoppa in och titta på förstklassig underhållning 🙂

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *