FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Idag blir hon hela tre veckor och det går verkligen fort. Den lilla späda myran har nu fått runda kinder och istället för att titta ut i tomma intet hela tiden börjar hon nu SE saker och möter även våra blickar. Vi har sett leenden även om de för det mesta inte är avsiktliga men ibland kan man se ett extra glitter i ögonen, framför allt när man leker tittut, och när det kommer ett leende när hon hör ens röst är det svårt att inte tro att det är avsiktligt. Sedan har hon även fått lite mer humör. Tidigare lät det “Nää, nää” när hon skrek men idag är det lite vassare även om hon fortfarande är lätt att trösta. Hon har en del problem med gaser i magen trots rapning och hon visar tydligt att det är besvärligt att bajsa men det är mer regel än undantag för små bebisar så det kommer växa bort när väl tarmarna blir mer mogna. Hon skriker dock ganska lite och är för det mesta “glad” och i balans. Hennes sovperioder har blivit lite kortare den senaste veckan och hon vill ha tutte oftare så den sista tiden har jag mestadels bott i vardagsrummet och köket med henne och dagarna kretsar därmed ganska mycket kring amning, rapning, blöjbyte, torka kräk, tvätta nerkräkta handdukar och bebiskläder mm men det är så det är den första tiden. Tycker ändå att det går väldigt bra och jag ångrar inte en sekund att jag blev mamma.

 

   

Vi har dock inte BARA varit hemma. Förra veckan var vi på BVC i Slite och myran hade gått upp fint i vikt, 2990g och längden visade 49,5cm. Alla kurvor ser bra ut och vi behövde inte återkomma redan nästa vecka utan det gick bra att vänta två till nästa besök.

Lördagen spenderade vi i Roma hos våra vänner Peter och Jennifer samt våra gudsöner Oliver och Edwin (Edwin ligger ännu i Jennifers mage). Vi invigde då väsksängen och den fungerade fint. Myran skötte sig exemplariskt och var på glatt humör även när hon var vaken. Att åka bil med henne är än så länge väldigt enkelt då hon somnar på fem sekunder men jag sitter alltid bredvid henne i baksätet numera utifall att.

På söndagen åkte vi till Visby och besökte vännen Elin som fick mysa ordentligt med lilla Myran och även där skötte hon sig så bra. Elin har ju utnämnt sig till myrans Speciella Tant Elin och det tycker vi är en alldeles utmärkt ide.

En dag var jag hemma själv då Totta var i stan och jobbade men denna vecka har Totta suttit och jobbat nere i legorummet (som numera heter “grottan” enligt honom) och eftersom det rummet ligger direkt under köket så är det bara för mig att stampa i govet om det skulle vara något. Än så länge har jag dock inte behövt det.

Djuren har verkligen inga problem med att det finns en bebis i huset. Katterna är väldigt förtjusta i alla nya “sovplatser” och Bacon har visat att han gärna ligger intill myran trots att hon låter och rör på sig. Då vi har det fasta skötbordet en trappa ner och tillbringar den mesta tiden en trappa upp så lägger vi en extra skötbädd på köksbordet då det behöver bytas blöja. Den ligger oftast där under dagtid när det inte är matdags och båda katterna älskar denna “sovplats” så vi får ofta fösa undan dem vid blöjbyte. Det gör oss inget att de ligger där. Är ju rätt skönt för myran att lägga sig på en varm skötbädd tycker vi.

Annars lunkar dagarna på. Det är lite svårt att ta in att det redan gått tre veckor sedan hon kom ut men vi ser fram emot varje ny dag och är nyfikna på när hon ska göra nästa tillväxtsprång. Det är nämligen kring 6 veckor som bebisar i regel börjar le avsiktligt samt kunna sträcka sig och greppa saker med avsikt. Då kanske vi ännu bättre kan klura ut vad det är för nåt som hon gillar. Fast bada i ljummet vatten i balja behöver vi inte fundera så mycket på. Det vet vi redan att hon uppskattar.

2 Kommentarer
  • Totta
   Totta says:

   Vi försöker i den mån det är möjligt att posta andra bilder här än vad vi skickat till er som mess. Blir ju roligare då tänker vi.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *