FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Förra helgen påbörjade vi ännu ett projekt. Min man tyckte att vi iaf kunde ta och måla om i köket för att slippa de fula tapeterna och kanske ta ner ena skåpet som satt halvdant med spikar och sätta upp det klokt med plugg och skruv. Ett projekt som inte skulle behöva ta mer än två dagar, men det växte såklart och det var inte bara att måla på väggen som vi trodde utan tapeten lossnade lätt så fort färgen kom på så vi fick ta bort gammal tapet först vilket i och för sig var enkelt. Ju mer vi fixade desto fler idéer fick vi på andra saker vi också kunde göra för att få det finare… så hela veckan har köket varit kaos och vi har haft att göra dagarna i ända.

Onsdagskvällen försvann dock till ännu en föreläsning och igår var vi på kurs större delen av dagen. Det var en givande kurs baserad på boken “Föda utan rädsla”. Nu för tiden är det inte längre profylax som gäller utan det bästa är att andas lugnt, ljudlöst och tungt. Vi fick träna värkar med vår partner genom att hyperventilera och spänna kroppen och han skulle få över oss till rätt andning genom röst, närhet och egen andning, sen fick vi byta plats med varandra så även papporna fick låtsas ha värkar. Vi känner oss nu mer förberedda och vet vad vi bör tänka på. Jag vill ju klara mig igenom denna förlossning på bästa tänkbara sätt och att det blir en positiv och stark upplevelse även för Totta som har rätt dåliga erfarenheter.

Ikväll blev vi äntligen klara med köket och det blev verkligen ett lyft. Vi är supernöjda med oss själva och imorgon inviger vi det med fika med våra hyresvärdar då vi ska hjälpa Nisse (som bodde här innan oss) att flytta. Han har bott i tillfälligt boende men har nu fått en egen lägenhet och kan därför börja flytta saker som finns kvar här vilket förhoppningsvis ger oss mer utrymme. Han har dels ett rum i huset fullt med prylar och hela hans enorma legosamling som tanken är att han ska tömma så vi får tillgång till det nu när vi snart har en bebis och kan behöva ett extra rum. Sedan har han en stor friggebod, ett uthus och ett garage fullt med prylar från golv till tak. Det är ytor som vi egentligen ska ha tillgång till så vi hoppas att något av dem nu kan tömmas så vi äntligen kan få ställa dit lite saker. Imorgon och på söndag ska vi därför bidra med muskelkraft (Totta) och släp (hästtransporten). Jag kan hjälpa till med småsaker men lovar att inte bära tungt, vill ju inte behöva åka in och föda mitt i allt. 🙂

Före- och efterbilder på köket kommer snart.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *