FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Om det är en sak som stressar och stör mig så är det halvfärdiga projekt, saker man skjutit på framtiden eller sånt man vet att man måste göra men ännu inte gjort.

Sanna känner till denna egenskap hos mig och har också noterat att jag varit onödigt stressad på sista tiden så vi valde att ägna helgen åt att ta itu med en del gamla surdegar och måsten så att de inte ska ligga och stjäla energi för oss nåt mer.

Vi började med att ta hand om vår gamla SAAB som blev underkänd i besiktningen pga att helljuset inte ville slå på samt att spolarvätskan inte ville spruta ut på vindrutan. Det var ganska enkla saker att åtgärda: Rengöra kontaktytorna på ett relä samt sätta tillbaka en slang som hoppat loss. Nu är den lilla arbetsmyran i form igen och vi siktar på att kontrollbesikta den i veckan som kommer.

Därefter var det dags att montera bilbarnstolen i den andra bilen. Gick över förväntan. Klick-klick och så satt den på sin plats. Inte så dum ide det här med ISOFIX-fästen tydligen.
Därefter tog vi oss an vårt sovrum. Vi byggde ju vår nya vägg med tillhörande dörr i vintras och dess utsida fick sin tapet strax därefter men sidan som vetter mot sovrumsdelen lämnades ofärdig efter att spacklandet var gjort. Detta har länge stört mig för i ett sovrum vill man kunna känna harmoni så nu fick vi äntligen färgen på plats. Återstår förvisso lite lister och dörrfoder men det känns redan nu mycket bättre.
Spjälsängen står nu också på sin plats

Av bara farten tog vi oss sen an lilltoa på nedervåningen. Innan den tidigare ägaren byggde om huset på 80-talet och lade till utbyggnaden på dess högra sida så hade lilltoa ett litet fönster ut mot gården. Av någon anledning så byggde man aldrig igen det fönstret eller ens försökte dölja det utan man placerade bara en ungefär lagom stor spånskiva i dess hål som ej var varken fastskruvad eller spikad och så förblev det under nästan 30 år. Vi tyckte det fanns möjligheter till förbättring.

Vi passade även på att borra upp medicinskåpet på dess plats, hängde extra handdukskrokar ovanför elementet, bytte taklampans klot och gjorde en del annat småfix också. Sen avrundade vi helgpysslandet med att sätta upp gardinerna i vardagsrummet samt möblera om köket en del (flytt/rotering av bordet).

Efter detta så ansåg vi oss vara värda en klapp på axeln så vi åkte först ut i naturen och tog en del vackra graviditetsfoton på Sanna, köpte snacks & dipp på hemvägen och intog därefter soffläge i väntan på att natten skulle göra sitt intåg.

Men några ord om krypet då? Well, inte mycket att berätta annat än att Sanna besökte MVC i veckan och fick två tummar upp, att magen nu börjar bli såpass stor att Sanna slår i den lite här och där och att man tydligt kan se bebisens rörelser där innanför numera. Ska bli kul att träffa henne.

3 Kommentarer
  • Sanna
   Sanna says:

   Om man är ensam vuxen så är det tryggast att ha bebisen brevid men är man två vuxna är det säkrast om babyn och en vuxen åker i baksätet. Tror inte vår bil har Isofix i framsätet heller så då får man sätta bara babyskyddet där och spänna fast med bälte istället. Kan även montera en spegel i baksätet så man kan se bebisen via backspegeln.

   Svara
 1. Birgitta
  Birgitta says:

  Oj vad ni har jobbat. Skönt att få allt fix klart, så ni kan fokusera på förberedelser för att ta emot lillan. Hoppas verkligen du får stanna på BB hela tiden och ni får väl kolla om du får äta sjukhusmat. Det borde du ju få göra. Ta hand om er nu så ni är friska och starka när det är dax.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *