FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Under en genomsnittlig blöjperiod på tre år går det åt uppskattningsvis 6000 engångsblöjor och kostnaden för dessa landar på mellan 13000-16000kr. Det blir många dyra soppåsar som inte heller går att återvinna. Jag gillar återvinning, jag tycker inte om sopor. Så det var inte så svårt att bestämma sig för att testa tygblöjor. Även Totta är med på det vilket känns väldigt bra. Jag använder redan menskopp och har funderat på att sy egna tygbindor så jag har ju redan rätt tänk för att tygblöjor ska vara nåt för oss. De är dessutom bättre för barnets hud och mycket snyggare än engångsblöjor. Det är dock en liten djungel av olika sorters tygblöjor, märken mm så vet inte riktigt var man ska börja. Men man får prova sig fram helt enkelt och det finns forum där man kan rådfråga och sidor med tips och guidning. Jag är inte ensam om att vilja använda tygisar. Sen måste man inte bestämma sig för det ena eller andra. Vi kommer ha engångsblöjor för behov men jag vill nog börja med tygisar så fort som möjligt. Kommentera gärna vad ni själva har för åsikter i frågan eller om ni har egna erfarenheter. Jag har som sagt ingen aning om hur många som läser våra inlägg.

 

2 Kommentarer
 1. Birgitta Salonen
  Birgitta Salonen says:

  De ser ju väldigt mjuka och sköna ut, men fasligt mycket tvätt blir det varje dag. Funderade över kladdet och att det inte verkade särskilt mysigt att slänga bajsiga blöjor i tvättmaskinen, men bambuservetten verkar ju bra. Den måste ni absolut ha. Då kommer det mesta ju i soporna. Så tygblöjor är nog inte så tokigt. Ni ska absolut testa det om ni känner för det. Men backa upp med engångsblöjor ifall det blir för jobbigt första tiden. Det är fortfarande lite overkligt att du äntligen ska bli mamma och jag hoppas att vi ska kunna få träffa den lilla åtminstone till jul, om inte innan. Längtar efter det ögonblicket. Kram till er alla

  Svara
  • Sanna
   Sanna says:

   Man tvättar varannan till var tredje dag men sköljer av bajsblöjorna innan man lägger de i en speciell påse (PUL-påse). Läste en kommentar av en som använde smörkniv att skrapa av bajset med men det känns ju lite fel på något vis även om det säkerligen fungerar skitbra. Men en skrapa av något slag kan ju vara bra.
   Hoppas verkligen vi kan träffas innan jul på nåt vis OCH till jul. De växer ju så fort… 🙁

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *