FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Jag har ju förvisso varit med om två tidigare förlossningar men det är nya tider nu så denna gång blir det rent praktiskt rätt mycket knepigare. De tidigare gångerna har jag varit välkommen att stanna på BB så länge det behövts (i mån av plats), kunnat komma och gå som jag velat och inte behövt bry mig om besökstider och annat. Likaså har det varit möjligt att antingen äta sjukhusmaten (dock fick jag betala för den) eller äta medhavd mat.

Nu är det dock coronatider och andra bud.

Under förutsättning att jag är frisk och saknar förkylningssymtom så är jag välkommen att vara med under själva förlossningen. Är jag dock ens snuvig så kommer jag inte att släppas in utan får stå utanför sjukhuset och vänta. Ej heller kommer jag då kunna få träffa min nya dotter förrän ett par dagar senare då mamma och barn lämnar sjukhuset.

Så låt oss hoppas att jag inte ens är snorig.

Men låt oss anta att jag är frisk. Då får jag vara med på förlossningen. Sen får jag (i mån av plats) stanna kvar på BB och sova i en extrasäng under förutsättning att jag betalar 200 kr per dag, har med mig egen mat och aldrig ens sticker ut en fot genom dess ytterdörr. Lämnar jag sjukhuset så är jag inte välkommen tillbaka alls. Detta innefattar även att parkera om bilen eller bara ta en kort promenad i solen. Skulle vi tex redan ha haft ett litet syskon till Myran så hade jag alltså varit tvungen att välja mellan att lämna bort den ungen till nån bekant i 3-4 dagar alternativt inte kunna träffa Sanna och nya bebben förrän de skrivs ut. Finns det inte nån extraplats på avdelningen för mig att sova på så är det bara att acceptera läget och åka hem.

Hårda tider.

Så detta innebär alltså att det krävs en del planering från vår sida. Vi måste ha en varsin bebbeväska packad för oss alla tre. Om jag ska kunna stanna på BB en tid så måste det finnas kläder och toalettgrejor i den även för mig. Sen behöver jag ha med mig egen mat som räcker i ett par dagar då det råder oklarheter om jag kan ta del av sjukhusmaten. Sen måste vi ordna katt- och hundpassning samt även nån som matar våra fiskar. Bilen måste redan ha barnstolen monterad då jag inte kan åka hem och hämta den. Laddare till mobiler, dator (att se film på) och andra grejor är nog klokt att ha packat i förväg också så att allt är klart.

Glöm också det där med att besöka oss på BB. Det är inte ens tillåtet för syskon i år.
Hårda tider som sagt.

Så ikväll ska vi sätta oss och börja skriva listor på vad som måste finnas med.
För snart smäller det.

Det är bara 61 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum.
Det innebär att det kan ske idag eller inom ca 70 dagar.

Det börjar kännas nära nu

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *