FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Nu är det bara en vecka kvar till beräknad förlossning så vi går nu in i vecka 40. Lite overkligt. Vet att det kan vara dags när som helst nu men att det också kan dröja 3 veckor till. Min mamma gissade att Myran skulle titta ut igår vilket hon inte gjorde. Idag och imorgon är det ingen som har gissat på så vore ju typiskt om hon kom då.

Idag hade jag ett besök hos MVC och då magen har samma mått som under de två sista besöken så ska vi på tillväxtultraljud imorgon för att se att hon växer som hon ska. Barnmorskan var inte orolig men det är bäst att vara på den säkra sidan. Under mitt första besök hos MVC i vecka 15 så vägde jag 58kg och idag ligger jag på 66 så jag har bara gått upp 8kg (9-10 om man räknar med att jag troligen vägde 56-57 från start). Rekomenderad viktuppgång är 11,5-16 kg, mindre för överviktiga och mer för underviktiga.

Annars “boar” vi vidare här hemma med diverse små (och större) projekt. Vi har fixat iordning en “walk-in-closet” då vi fått tillgång till ett förråd som tidigare var gamla trappan till övervåningen. Vi städade, rev en vägg, frilade originalgolvet, tog ner vägghyllor som höll på att ramla ner, skruvade upp nya hyllor, satte upp en rundstav för galgar, drog ny el och installerade en taklampa, fixade skoställ av en hatthylla och ett diskställ samt byggde ihop en garderob som mer eller mindre hade rasat ihop.

Min gamla massiva, fasta lans som jag inte har någon användning för i tornerspelen nu för tiden men som är alldeles för fin för att bara låta stå och förfalla nånstans i ett hörn har nu äntligen fått komma upp på väggen i vårt sovrum. Den matchade ju även färgmässigt i det rummet. Ett gammalt stigläder som jag bara hade ett av fick offras att hänga den i. Visste väl att det skulle komma till nytta någon dag.

Har svårt att bara sitta och ta det lugnt. Det är så kul att få saker gjorda men några större projekt får det inte bli just nu då jag vill ha ordning ifall vi måste iväg i all hast. Vill inte släppa in kattvakt till ett kaos så sedan vi fixade köket har vi verkligen varit noga med att hålla efter så det inte är massa disk stående eller prylar på bänkar och bord.

BB-väskorna är sedan ett par veckor i bilen, bilbarnstolen är på plats, vi har bunkrat upp med kattmat i skafferiet och har färdigmat i frysen att ta med eller att äta när vi kommer hem. Så vi är väl så redo som vi kan vara.

Nu återstår bara att vänta.

2 Kommentarer
  1. Birgitta
    Birgitta says:

    Jag väntar också! Hoppas det går bra idag hos barnmorskan. Träffar du läkare så här i slutet av graviditeten?

    Svara
  2. Bibbi
    Bibbi says:

    Nu är det nääära. Jag gick Inte upp så mycket när jag väntade sönerna. 6-8 kg. Hade som ett stort ägg på magen. R vägde 3350 o T 3610. Mycket glömmer man tydligen,men Inte detta. Mår så där i dag,tur att Alvedon finns. Kramar på er båda.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *