FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Det växer så det knakar, allt utom våra egna odlingar. Potatisen har inte tittat upp än, jordgubbsplantorna ser lite hängiga ut, våra tomatplantor som först växte på bra har nu börjat deppa och gurkorna blev inte glada av att planteras om. Men vi ger oss inte. Vi planterar nya frön när något dör eller när de gamla inte tar sig och vi hoppas att vi kan få lite lön för mödan i slutändan. Sen finns det ju faktiskt så mycket annat här på tomten som vi kan njuta av. Bärbuskar, fruktträd, rabarber och många vackra blommor. Vi har ett rikt fågelliv här också. Ett kaj-par boar i en av våra skorstenspipor som inte är i bruk, Svalorna har två bon under taket över entrén och i ett av äppelträden har ett halsbandsflugsnappar-par flyttat in. Dessvärre upptäckte Kurt (katten) trädhålet så vi har fått kattsäkra boet då det är alldeles för lätt för en tass att komma in i det så vi har nätat in den delen av trädet med kompostgaller. Jag var lite orolig att fåglarna då skulle flytta men vi har sett dem där sen dess och de verkar inte tycka att nätet är i vägen.

 

Både vi och djuren trivs här. Katterna njuter av att äntligen få vara utekatter igen, Bacon hittar man ofta sovandes ute i gräset vid nån buske och lata Fluffy kan ibland till och med synas springa utomhus när andan faller på.

Nu har jag haft en ledig vecka med väldigt trevligt väder så jag har kunnat vara ute mycket. Vi har klippt gräset (ca 1500kvm gräsmatta), rensat rabatter, planterat och städat både ute och inne. Jag är glad att jag har så mycket energi och att graviditeten knappt märks av förutom att byxorna inte passar så bra. Har fått mycket gjort denna vecka. Idag fick vi tex äntligen på sommardäcken på Forden då två av däcken vi hade var alldeles för slitna så fick vi leta nya och jag fick hugg på två billiga, bättre begagnade som vi var och hämtade härom dagen.

Nu vankas tre dagar där jag kommer arbeta två av dem och hjälpa en vän att flytta under min lediga dag däremellan men för varje vecka som går så kommer sommaren lite närmare och för varje vecka som är avklarad så kan jag lägga ytterligare en vecka bakom mig som gravid. Nu går jag snart in i vecka 20. Halvvägs genom graviditeten alltså. Jisses vad fort det gick. Om de kommande 20 veckorna går lika fort så är förlossningen snart här.

Jag hoppas att sommaren inte går alltför fort bara så jag hinner njuta av den ordentligt men jag vet ju att man alltid önskar att det var mer sommar kvar när hösten närmar sig. Om mindre än en månad är det midsommar och den blir ju lite annorlunda i år som allt annat. Har inga sommarplaner över huvud taget mer än att vi hoppas på många soliga dagar så vi kan bada mycket. På sätt och vis är det rätt skönt att inte ha några planer även om vi gärna skulle vilja åka till fastlandet innan bebis kommer och gärna hade tagit emot besök av släkt och vänner här. Men det blir som det blir och då är det bra att vi har den här bloggen så att de som inte kan följa på nära håll iaf kan följa oss här.

Var inte rädda för att skriva kommentarer till våra inlägg eftersom det också bidrar till att vi känner att ni finns där och följer oss på resan.

 

4 Kommentarer
 1. Bibbi
  Bibbi says:

  Det är klart att vi följer med er på resan, dock blir ingenting som man önskat i år. Så viktigt att få se bilder på ert levende, när vi inte kan åka till er. Våra tomater växer dåligt i växthuset o gurkorna vill inte heller vara med. Men, precis som er så har vi satt nya fröer. Vår nya Arolia buske blommar, och vi ser fram emot att det kan bli lite bär i år. Millioner kramar!

  Svara
  • Sanna
   Sanna says:

   Ja, vi vet att ni följer oss och det är vi så glada för men än så länge är det bara du och min mor som har kommenterat och som vi vet med säkerhet läser det vi skriver, fler har adressen men vi har ingen aning om ifall det är återkommande besökare eller om de bara varit inne och kikat en gång. Men det märks väl tids nog. Kram kram!

   Svara
 2. Birgitta Salonen
  Birgitta Salonen says:

  Det är så härligt att ni har er fina trädgård att pyssla och njuta i nu när man inte kan röra sig som man vill i landet. Så fint med alla blommor och mycket rabarber har ni ju. Övriga plantor tar sig säkert när värmen kommer igång på allvar. Var rädd om dig och bär inte för tunga saker när du hjälper till med flytten. Jag hoppas det finns starka karlar som bär de tyngsta möblerna. Idag var Elisabeth och Ronny här med en smaskig smörgåstårta som de gjort och bjöd på en tidig morsdags-lunch. Det är skönt nu när man kan träffas utomhus, och inte behöver oroa sig lika mycket för det förbaskade viruset. Hoppas det är över innan den lilla kommer, så vi kanske kan fira jul ihop igen åtminstone. Kramar till er alla

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *