FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Så, nu har jag sökt graviditetspenning, inte hellätt att fylla i alla uppgifter och i slutändan blir det bara en vecka jag söker för då man kan få den ersättningen fram till 11 dagar innan beräknad förlossning. Därefter är det föräldrapenning (som jag också måste söka). Det är mycket att tänka på. Sen måste vi ta reda på vad som gäller för Totta som är egen företagare, om han har rätt till någon föräldrapenning över huvud taget och om inte borde ju jag få alla föräldradagar. Men det bästa vore ju om han kan vara pappaledig och få ersättning för det.

Tog även Babykörkortet idag på https://www.babyhjalp.se/babykorkort och som tur var klarade jag det galant. Borde faktiskt finnas ett riktigt Babykörkort då alldeles för många inte är lämpliga som föräldrar.

4 arbetsdygn (två veckor) kvar, sen är jag långledig. Börjar kännas lite nu, att det är på riktigt och att det närmar sig.

3 Kommentarer
 1. Birgitta Salonen
  Birgitta Salonen says:

  Har du lämnat in aktuella uppgifter för din SGI (sjukpenninggrundande inkomst)? Men du får nog hem information från försäkringskassan nu när du sökt graviditetspenning. Heter det så nuförtiden? Jag säger fortfarande havandeskapspenning. Du måste begära ett arbetsgivarintyg från jobbet, att skicka in till FK, för att de ska kunna fastställa din SGI. Jag antar att det fortfarande funkar så.

  Svara
  • Sanna
   Sanna says:

   Jag fick fylla i massa inkomstuppgifter. Sök på graviditetspenning så hittar du försäkringskassans sida om det och hur du söker och ja det heter visst så nu för tiden. Har kontaktat chefen och bett dem skicka intyg också.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *