FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Och så var det då äntligen dags för ultraljudet. Det kändes som att det var hur lång tid som helst kvar när vi räknade på det i vintras men det sade bara vips och så var vi här.

Med fullproppade magar efter en gemensam god lunch på Mel’s Diner så styrde vi kosan mot Visby Lasarett där vi hade en tid kl 13:20. Nån kvart försenat så hälsades vi slutligen välkomna av syster Susanna och visades in i ett undersökningsrum med ett skrivbord, en brits och en ultraljudsmaskin av rätt modern modell med dubbla skärmar. En för sköterskan och en för patienten.

Vi fick inledningsvis frågan om det var något speciellt vi undrade över och vi sade båda två att vi gärna ville veta könet om det var möjligt.

Sen började undersökningen och oj vad noggrann hon var. Hon höll på i mer än en timme och det är imponerande vad moderna ultraljudsmaskiner kan göra numera. Jag har ju vid två tidigare tillfällen haft förmånen att ta en titt in i magen på min blivande avkomma men aldrig så här detaljerat och med så bra bild. Syster Susanna kunde till och med zooma in på Krypets lilla hjärta så att man lätt kunde se de fyra kammarna och hur dess klaffar arbetade. Vi gick igenom armar och ben, kollade på fingrar och tår, undersökte skelettets utveckling inuti fostrets kropp. Kollade att ryggraden var rak, att njurarna såg schyssta ut, att magsäcken låg där den skulle osv.

Summa summarum så såg allting helt perfekt ut. Det fanns ingenting som det ens fanns en liten fundering kring och det kändes skönt. Till och med moderkakan hade fastnat på en bra plats (på bakre väggen på betryggande avstånd från “utgången” som man ju inte vill att den ska täcka över)


Och så kommer vi då till det där med om det blir en pojke eller flicka.

Syster Susanna placerade ultraljudet så att det pekade rätt och sade:
“Så här är det. Om det är en kille så kan man se en liten penis och en rund liten pung. Om det är en tjej så ser man helt enkelt inte nån penis eller pung. Så… vad ser ni?”

Och efter att vi tittat mycket noga så svarade vi:
“Vi ser en komplett avsaknad av allt som påminner om en penis och pung”.

Så det lilla krypet är en flicka! En mini-Sanna!
Jippi!!!!

2 Kommentarer
 1. Birgitta Salonen
  Birgitta Salonen says:

  Så himla fint att se den lilla och så skönt att allt ser bra ut. Hon ser ut att må gott där inne. Och så häftigt att ni kan titta på henne när ni vill.

  Svara
 2. Bibbi
  Bibbi says:

  Imponerande att man kan se så bra bilder på lilla Krypet. Både K o jag har tittat flera gånger på underverket. Nu är det bara att vänta tills lilla tjejen kommer ut. Kram på er alla!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *