FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Och så var det då dags igen: Ännu en födelsedag. Den här gången med begränsningar både när det gäller vem/vilka man kan umgås med, vad man kan göra samt även vad man kan fira med för dryck.

Eftersom jag anser att en graviditet är en gemensam resa så är det självklart för mig att inte sitta och dricka alkoholfyllda drycker när min fru inte rör en droppe alkohol så ända sedan vi fått graviditeten bekräftad så har det varit alkoholfri öl och alkoholfritt vin när vi velat lyxa och på samma sätt så körde vi med alkoholfritt bubbel på födelsedagen.

Så hur var då min födelsedag? Skulle kunna sammanfatta den med att den nog var en av de bästa på många år. Jag fick spendera den tillsammans med min älskade fru och barn. Den inleddes med ett snabbt grattis på morgonen av yngsta dottern när vi steg upp (Sanna jobbade morgon och Lovisa var hos sin mamma). Sen flödade de traditionella grattisönskningarna in via fejan och telefonsamtalen från familjen tills Sanna dök upp framåt 14. Hon hade då förberett med en överraskning så hon sade åt mig att ta på mig kläder för utomhusbruk och sen promenerade hon mig in i skogen och fram till en mysig plätt ett par hundra meter hemifrån där hon bredde ut picknickfilten och fyllde den med allehanda läckerheter som hon vet att jag tycker om. Flera sorters kex, salami, ost, oliver, melon, jordgubbar och annat lyx. Där satt vi sedan i vårsolen och njöt av dagen tillsammans.

Vännen Elin ska också ha ett tack för att hon stämde möte med Sanna i stan och skickade med både grattiskort samt ännu mer smask till mig på filten.

Sen bar det av hemåt där Linnea hade spenderat tiden åt att baka en rabarberpaj till oss. När sedan Lovisa ankom med bussen så dukade vi upp fika och presentöppning och hade sen en väldigt trevlig kväll tillsammans.

Jag har insett att jag inte behöver nån framgångsrik jobbtitel, en stor förmögenhet på banken, massor med självpressande aktiviteter och annan stress. Det jag mår allra bäst av är att få vara med min familj och få vara pappa.

På detta sätt passar det mig som en hand i handske att få uppleva ett tillskott till min familj – och den första gemensamma med min älskade fru som jag längtat efter under så många år.

2020 är inte nattsvart för mig. Kommer bli ett år som jag ser tillbaka på med många ljusa tankar också.