FÖRRA INLÄGGET      NÄSTA INLÄGG

Nu har vi ju äntligen berättat för våra föräldrar så nu kan de följa oss här. Är ju inte så många som känner till den här sidan så hittills har det känts som att vi skrivit mest för oss själva. Så kommentera gärna ibland så vi vet vilka som läser. Jag besvarar gärna frågor också om ni undrar över något.

Igår var vi på MVC i Slite och träffade barnmorska Maria. Jättetrevlig, lite äldre kvinna. Med oss hade vi ett frågeformulär som vi fått svara på och det kändes som att vi blev “väl godkända”. Fick ta blodtryck, blodprov och cellprov. Kommer kallas till ultraljud nångång i maj. Ett bra första besök och jag känner mig trygg. Men lite tråkigt att alla grupper för blivande föräldrar är inställda tillsvidare, det hade ju varit bra för mig att träffa andra blivande mammor. Men det är mycket tid kvar och allt kan hända. Sen har vi faktiskt två nära vänner som väntar tillökning men ligger några veckor efter mig och när vi träffades härom dagen så fick vi en låda full med bebiskläder och andra bra-å-ha-grejer av dem. Supertack!

Idag ringde barnmorskan då hon fått provsvar som visade att jag har lågt blodvärde och lågt järnförråd. Så jag ska börja äta järntabletter och imorgon ska jag göra ett besök hos MVC i Visby för fler prover.

Annars mår jag bara bra men magen känns stor och enligt vågen har jag gått upp över 1kg. Får hålla in magen för att det inte ska synas nåt. Är väl snart dags att droppa nyheten för kollegorna och min brukare, samt för resten av familjen och några vänner. Eller så håller jag in magen tills vi gjort ultraljudet så har vi en bild att skicka runt. 😀

2 Kommentarer
 1. Bibbi Lundgren
  Bibbi Lundgren says:

  Härligt att läsa, men trist att du har blodbrist/järnbrist. Men, det går att avhjälpa. Kramar om blivande mamman o pappan……..

  Svara
 2. Birgitta Salonen
  Birgitta Salonen says:

  Skönt att ni etablerat en fin kontakt på MVC. Ser med spänning fram emot att följa er på resan. Viktigt att du sköter om dig nu och äter bra och sover ordentligt. Tror de flesta behöver lite järntillskott under graviditeten. Vi får hoppas det går bra att få upp blodvärdet snabbt också.
  Kram till er båda

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *